Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ бойовиків наплутали: Про перевибори до "псевдопарламенту" не йдеться

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 15:31

На окупованих територіях Донецької області не говорять про перевибори до незаконно обраного псевдопарламенту, а ЗМІ невірно зрозуміли ватажка бойовиків Пушиліна.

Відповідне виправлення міститься на сайті ДАН, підконтрольному бойовикам.

Згідно з повідомленням, Пушилін говорив лише про місцеві вибори.

"Правильно писати – депутатів місцевих рад – Влада "ДНР" планує у 2016 році організувати і провести вибори голів і депутатів місцевих рад", - сказано у виправленому повідомленні.

Далі видання наводить ту ж саму цитату:

"Для нас наступним етапом, якщо все дійсно буде погоджено в рамках підгрупи з політичних питань, на виборах, орієнтовно в лютому, необхідно вибирати напевно всіх, і депутатів, і голів місцевих рад. Тобто не тільки голів міст і районів", - зазначив Пушилін.

Як відомо, Україна на Тристоронньої контактній групі вимагала від Росії скасувати на підконтрольних бойовикам територіях місцеві псевдовибори, а також нелегітимні вибори, які бойовики провели 2 листопада 2014, "обравши" свій нелегітимний "парламент".

За результатами зустрічі лідерів Франції, Німеччини, України та Росії в Парижі, бойовики мали скасувати псевдовибори, а місцеві вибори на окупованих територіях повинні були проводитися на підставі виключно українського законодавства.

Однак після "нормандського формату" бойовики заявили про перенесення своїх місцевих псевдовиборів, а не про їх скасування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...