Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На білоруському кордоні "Останню барикаду" звинуватили в екстремізмі

Вівторок, 10 листопада 2015, 07:21

Представників мистецького об’єднання "Остання Барикада" на білоруському кордоні допитували й обшукували близько 5 годин і звинуватили у провезенні екстремістських матеріалів.

Про це повідомляє керівник об’єднання Олександр Доній у вівторок зранку у Facebook.

"5 годин тривав обшук та допити на білоруському кордоні представників "Останньої Барикади". Ми вп'ятьох (всі з журналістськими посвідченнями) рушили до Вільнюса транзитом через Білорусь. Нас звинуватили у провозі екстремістської літератури та аудіопродукціі", - написав він.

"Вилучено 22 "екстремістські" примірники: 5 дисків документального фільму Івана Канівця "Українська революція" (там я зіграв епізодичну роль Петлюри) про Визвольні змагання 1917-1921рр., диски "Музична сотня. Майдан" (це ми видали 4 диски антології пісень гуртів та співаків, які виступали на Майдані", диски "Остання Барикада" (це ми видали 4 диски антології повстансько-патріотичних пісень), і один диск-фільм про Голодомор", - повідомив він.

Крім того, вилучено 11 примірників різних книжок Левка Лук'яненка (які він подарував об’єднанню після запису спецвипуску "Останньої Барикади" з ним), зокрема: "Сповідь з камери смертника", "Від хохла до українця", "Маршал Жуков. Українці у другій світовій війні".

"Окреме занепокоєння викликали фотоапарати, відеокамера та штатив (здавалося, що дивного: адже "Остання Барикада" нині - це програма про культуру, яка виходить на каналі ЦК, але таке пояснення не задовольняло", - повідомив Доній.

"Напис на мікроавтобусі "Остання Барикада" теж був названий провокацією, який вимагали здерти. Для Білорусі наші пісні та герой України Левко Лук'яненко, Голодомор – це екстремізм", - уточнив він.

"Раджу нікому не їздити через Білорусь навіть транзитом. Там СССР, там "русскій мір", там Росією тхне...", - додав Доній.

Обшук та допити в "Останній Барикаді". 5 годин тривав обшук та допити на білоруському кордоні представників "Останньої...

Posted by Олександр Доній on Monday, November 9, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування