Суд розглядає справу ГРУшників Александрова й Єрофеєва по суті

Вівторок, 10 листопада 2015, 09:03

Голосіївський районний суд Києва почав розглядати по суті справу проти російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

Прокурори почали зачитувати звинувачувальний висновок, передає "Громадське ТБ".

Росіян доправили до суду. Присутній також російський консул Олексій Грубий.

Перед початком засідання Єрофєєв розповів, що тепер немає зв'язку з близькими. На запитання, чи хотів би, щоб вони приїхали, відповів: "Тепер ні".

На запитання, що робили в той час у Луганській області, повторив те, що і минулого разу: мимо проходив.

Відповідати, чи були вони з Александровим на момент затримання російськими військовослужбовцями, спочатку відмовився, а потім порадив брати коментарі в адвокатів.

Як відомо, російських спецпризначенців Єрофеєва й Александрова затримали у травні цього року у Луганській області. Під час допиту в СБУ вони назвали себе чинними бійцями ГРУ Генштабу Збройних сил Росії.

У російському Міністерстві оборони підтвердили, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, однак заявили, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

На цьому наполягає і захист військових: адвокати вимагають визнати їх військовополоненими і хочуть довести, що Єрофеєв та Александров перебували на службі так званої "народної міліції" самопроголошеної "ЛНР".

На попередньому підготовчому засіданні арешт Єрофеєва й Александрова продовжили до 2 січня 2016 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування