Невідомий трейдер з Відня пов'язаний з Мартиненком

Середа, 11 листопада 2015, 08:43

Зв'язок Миколи Мартиненка, голови комітету ВР з ПЕК, на ОПЗ можна виявити за допомогою Леоніда Марчука, який до травня 2015 був єдиним власником компанії System Actives GmbH.

Про це у своєму блозі пише головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва з посиланням матеріал опублікований на Ліга.net.

Як зазначається, компанія Antra GmbH, з якою ОПЗ уклав контракт на постачання газу, раніше ніколи не займалася поставками газу і тим більше експортом хімічної продукції.

Те що, австрійська компанія має українське коріння і створювалася спеціально під "газовий" контракт з ОПЗ простежити не складно.

За даними австрійських комерційних реєстрів, компанія була зареєстрована в жовтні 2013 року.

90% її статутного фонду компанії належить швейцарській Universal Exports Holding AG з офісом у містечку Хам (кантон Цуг), ще 10% володіє австрійський юрист і підприємець Хінрікс-Шрамм Ойген Якоб (Hinrichs-Schramm Eugen Jakob).

До травня 2015 ця компанія називалася System Actives GmbH і спеціалізувалася на телекомунікаційних проектах. Її єдиним власником був житель Відня з київськими корінням Леонід Марчук.

Раніше співрозмовники "Української правди" на нафтогазовому ринку повідомляли, що за неформальний контроль над Одеським припортовим заводом влітку нинішнього року билися оточення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і президента Порошенко.

З боку прем'єра називали Мартиненка. З боку президента - його бізнес-партнера Ігоря Кононенко. Зв'язок з Кононенко можна простежити завдяки Ользі Ткаченко, яка була призначена членом правління ОПЗ в травні нинішнього року.

Зв'язок Мартиненка на ОПЗ можна виявити за допомогою Леоніда Марчука, якого у своєму матеріалі згадали колеги з Ліга.net.

До 2007 року він був акціонером і членом наглядової ради ЗАТ "Старобабанський гранітний кар'єр". Про це свідчать дані smida. gov.ua.

Партнером Марчука і головою наглядової ради цього підприємства був такий собі Вергелес Михайло Анатолійович. У 2007 році Марчук і Вергелес разом продали свої акції ВАТ "Старобабанський гранітний кар'єр" і одночасно вийшли з наглядової ради ВАТ.

Цей же Вергелес Михайло Анатолійович керував підприємством з іноземним капіталом "КСК ТА КО", засновником якого є фірма BRINKFORD, яка належить Мартиненку і Жванії.

 натисныть для збыльшення

Також "КСК та КО" є засновником компанії "Енергоінвест", яка володіє "Діамантбанком". Одним з акціонерів фінустанови є багаторічний партнер Мартиненка Давид Жванія.

 натисніть для збільшення

Звичайно, ці докази можуть здаватися недостатніми, але на їх пошук потрібно не багато часу. Вся ця інформація є у відкритому доступі.

Справа в тому, що від існування даної схеми постраждає виключно Одеський припортовий завод, приватизацію якого держава знову перенесла.

Робота з давальницькою сировиною передбачає те, що весь кінцевий продукт буде власністю постачальника газу. ОПЗ, в свою чергу, як наголошується в матеріалі "Ліги" недоотримає валютну виручку.Тобто, хтось непогано заробить на потужностях держпідприємства.

Це далеко не єдиний підозрілий контракт держпідприємства за поточний рік.

Перший - на поставку аміаку - ОПЗ підписало з лондонською Newscope Esates Limited, другий - з гонконгської ExpoTrade Global Limited (в ньому і стоїть підпис Ольги Ткаченко, через яку простежується зв'язок з членом президентської команди Ігорем Кононенко). У підсумку був реалізований договір тільки з лондонською компанією.

Нагадаємо, раніше на сайті "Української правди" було опублікованорозслідування "Ядерне збагачення Миколи Мартиненка".

У ньому докладно описувалася схема поставок казахського уранового концентрату на українське держпідприємство СхідГЗК з використанням австрійської компанії-прокладки Steuermann Investitions.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News