ІС: У Донецьку зосереджують танки, у Горлівці – найманців із РФ

Середа, 11 листопада 2015, 09:36

В окупованому Донецьку зосереджувати важку бронетехніку, у Горлівці з'явилися нові підрозділи російських найманців загальною чисельністю 300-320 людей.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"У Донецьку бойовики продовжують зосереджувати важку бронетехніку. На даний момент мережею ІС зафіксовано танки терористів: у Київському районі – 7 од., у районі Спартака – 2 од., у районі Олександрівки (Петровський район) – 4 од. Танки замасковано й розосереджено на місцевості", - пише він.

"У північній частині Горлівки відзначається поява нових підрозділів російських найманців загальною чисельністю 300-320 осіб. Бойовики у складі декількох підрозділів перебувають у другому ешелоні, мають транспорт і бронетехніку – усього не менше 12 одиниць ББМ", - повідомляє Тимчук.

У районі "Лутугиіських таборів" інформатори ІС фіксують три основні "центри" складування бронетехніки й артилерійського озброєння терористів. На даний момент у кожному "центрі" – близько 35-40 одиниць техніки, в основному танки й МТ-ЛБ.

"На марші в напрямку до н.п. Новофедорівка зафіксовано колону бронетехніки й самохідної артилерії бойовиків. У складі колони - 6 одиниць 122-м САУ 2С1 "Гвоздика", 2 МТ-ЛБ і 1 БМП-1", - пише Тимчук.

"З боку Старобешевого й Тельманового бойовики підтягли в район Стили, Першотравневого й на схід Старомар’ївки кілька тактичних груп посилення (кожна до мотострілкової роти, по 80-90 осіб і 10-11 одиниць бронетехніки). Усього в першу лінію висунуто 24 одиниці ББМ на ділянці від Докучаєвська до Гранітного", - повідомляє він.

Крім того, бойовики на цій ділянці ведуть активне мінування й розвідку місцевості.

"Відповідно до вказівки командування "2-го армійського корпусу ЛНР", у всіх бойовиків, що перебувають у першій лінії, вилучаються документи, що посвідчують особу, до моменту повернення в місце постійної дислокації підрозділів", - додає Тимчук.

Між тим, за даними ІС, керівництво "ЛНР" планує забезпечити виробництво на Луганському патронному заводі великої партії патронів для стрілецької зброї з підвищеною силою ураження – щоб спорядити 5 млн куль патрони калібру 5,45х39

Керівництво підприємства намагається залучити фахівців з технології загартування сердечників куль, у т.ч. тих, які живуть на підконтрольній Україні території, пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування