Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Касько розкритикував прийняті Радою "безвізові" закони

Середа, 11 листопада 2015, 16:48

Заступник генпрокурора Віталій Касько вважає, що ухвалені Радою закони "безвізового пакету" в процесі розгляду були змінені в гіршу сторону.

Про це він заявив в середу в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цьому контексті я хотів звернути увагу на реакцію представництва ЄС, зокрема посла ЄС одразу після прийняття цих законопроектів. Він чітко вказав на те, що законопроекти саме в тій редакції, яка була представлена урядом, відповідали очікуванням Європейського Союзу", – сказав він.

За словами Каська, представники ЄС вважали, що ці законопроекти були досить збалансовані ефективністю і певними застереженнями щодо діяльності правоохоронної і судової системи.

"В результаті ми отримали тексти законопроектів, які, по суті, нівелювали саму ідею, яка полягала в тому, щоб надати можливість за допомогою слідчого судді заарештовувати на досудовому розслідуванні майно, коли ще немає підозри, як це відбувається в Європі", – підкреслив заступник генпрокурора.

В якості прикладу він навів кіберзлочин, коли невідомо, хто хакер, але можна накласти арешт на майно.

На переконання Каська, прийняті закони стали гіршими, ніж було прописано в законопроектах.

"Тепер конфіскувати майно підозрюваного, якщо прокурор не довів незаконність цього майна, неможливо. Тобто зробили ще гірше", – сказав він.

Що стосується рішення парламенту про створення Національного агентства з управління конфіскованим майном, то, за словами Каська, "проголосовано, по суті, про те, що це буде один великий склад".

"Замість того, щоб займатися управлінням майна, як в будь-якій іншій країні, у нинішній версії, по суті, це буде збиткове агентство, і кожен зможе показувати пальцем, що 70-80 людей працює, а держава утримує, в той час як в нашій редакції ця модель будувалася на французькому досвіді. Аналогічне французьке агентство в сотні разів приносить більше доходу, ніж держава витрачає на його утримання", – пояснив він.

Як відомо, 10 листопада Рада прийняла низку законів, необхідних для скасування візового режиму з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування