Порошенко наголосив на необхідності підвищення зарплат військовим

Середа, 11 листопада 2015, 18:36

Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності підвищення зарплат військовослужбовцям.

Про це він заявив, відкриваючи засідання РНБО.

Глава держави нагадав, що у Стратегії національної безпеки України фінансування потреб безпеки і оборони визначено на рівні не менше 5% ВВП. Згідно з Воєнною доктриною, безпосередньо на оборону має витрачатися не менше 3% ВВП.

Президент назвав одним з головних пріоритетів підвищення зарплат військовослужбовців, в першу чергу тих, хто йде на контрактну службу. "Ми бачимо, що в умовах необхідності проведення демобілізації значна частина може бути залучена до лав Збройних Сил на контрактну основу", – сказав Порошенко.

Також пріоритетами у фінансуванні визнано проведення інтенсивної бойової підготовки, реалізацію державного оборонного замовлення, розширення спроможності розвідувальних органів, посилення контррозвідувального захисту, боротьба з тероризмом і диверсійною діяльністю, облаштування і забезпечення захисту державного кордону України, модернізацію морської охорони.

Порошенко відзначив, що вже вдалося значно підвищити ефективність використання коштів, зокрема, завдяки діяльності волонтерського десанту в Міністерстві оборони, створенню офісу реформ, переходу на електронні торги, звільненню низки посадовців за підозрою у корупції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News