Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін доручив провести власне розслідування допінгового скандалу

Четвер, 12 листопада 2015, 01:08

Президент РФ Володимир Путін доручив провести своє власне внутрішнє розслідування допінгового скандалу, при цьому в Держдумі вже запропонували ввести санкції проти международниого антидопінгового агенства (WADA).

Про це він заявив на нараді з підготовки російської збірної до олімпійських ігор в 2016 році в Бразилії, передає РБК.

"Необхідно провести власне внутрішнє розслідування і забезпечити саме відкрите професійне співробітництво з міжнародними антидопінговими структурами. Ми в Росії повинні зробити все, щоб позбутися від цієї проблеми", - сказав Путін.

Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Крім того, комісія WADA закликала Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій (IAAF) відсторонити російських легкоатлетів від участі у всіх змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді 2016 року, до тих пір, поки не буде доведено, що російські спортсмени не вживають допінг. Автори доповіді також вважають, що міністр спорту Віталій Мутко був у курсі численних маніпуляцій допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.

При цьому, як повідомляє РИА Новости, депутати Держдуми від КПРФ вже запропонували ввести санкції проти представників WADA.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...