Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді пропонують замінити "сексуальну орієнтацію" на "ставлення до статевих відносин"

Четвер, 12 листопада 2015, 08:23

У Верховній Раді зареєстровано законопроект 3442-1 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу).

Про це повідомляє сайт парламенту, пише "Європейська правда".

Це оновлена версія антидискримінаційного закону, необхідного для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, і який вже два тижні не може прийняти Рада.

Законопроект 3442-1 пропонує викласти статтю 21 Кодексу у новій редакції та відповідно доповнити перелік ознак за якими забороняється дискримінація такими ознаками як: "ставлення до статевих відносин", "інвалідність" тощо.

Нагадаємо, що законопроект 3442, голосування за який депутати провалили 5 і 10 листопада, пропонує викласти статтю 21 Кодексу у новій редакції та відповідно доповнити перелік ознак за якими забороняється дискримінація такими ознаками як: "сексуальна орієнтація",  "ґендерна ідентичність", "інвалідність" тощо.

Згідно із порядком денним парламенту, Рада 12 листопада має розглянути обидва законопроекти.

Як відомо, у вівторок Верховна рада таки внесла до порядку денного антидискримінаційний законопроект №3442, однак провалила голосування по ньому.

Нагадаємо, 5 5 листопада Верховна рада провалила розгляд норми Трудового кодексу щодо заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України. За проголосували лише 117 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування