Прокуратура веде 156 справ за порушення прав кримчан

Четвер, 12 листопада 2015, 10:03

З початку року прокуратура АРК відкрила 156 кримінальних проваджень за фактами порушень прав кримчан.

Про це повідомив перший заступник прокурора АРК при Генпрокуратурі України Назар Холодницький виданню Крим.Реалії.

За його словами, в цих кримінальних провадженнях відображені факти вбивств, викрадень громадян у Криму, позбавлення їх майна та інші злочини.

"Ці кримінальні провадження накопичуються, список їх постійно збільшується. Сказати, на жаль чи на щастя, поки рано. Але наша мета – зробити так, щоб жоден злочин окупантів у Криму не залишився непоміченим. Кожне це провадження буде завершено вироком українського суду в Криму", - заявив Холодницький.

Після анексії Криму Росією прокуратура АРК була відтворена при Генеральній прокуратурі України і базується в Києві.

Як зазначають у відомстві, звернутися по захист своїх прав до прокуратури можуть, у тому числі, і кримчани, які залишаються на півострові.

Напередодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правопорушення та репресії з боку нинішньої влади на півострові не залишаються без уваги українських правоохоронців і будуть розслідувані.

Крим анексований Росією. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування