Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент звинуватив СРСР у геноциді, а Росію – в етноциді кримських татар

Четвер, 12 листопада 2015, 12:14

Верховна Рада визнала депортацію кримських татар із Криму у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

За відповідний проект Постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу (№2493а) за основу і в цілому проголосували 245 депутатів.

Постановою 18 травня встановлено Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Перед голосуванням голова профільного комітету Микола Княжицький нагадав про своє доповнення, озвучене напередодні, про те, що "органи Російської Федерації, починаючи з дати тимчасової окупації, проводять свідому політику етноциду кримськотатарського народу".

У свою чергу, депутат Андрій Лозовий (Радикальна партія Олега Ляшка) оголосив заяву кримськотатарською мовою, в якій висловив підтримку кримським татарам, які зараз перебувають на анексованій Росією території.

Згодом Чубаров оприлюднив у Facebook повний текст постанови, третій пункт звучить так:

"Верховна Рада України заявляє, що системний тиск на кримськотатарський народ, репресії громадян України за національними ознаками, організація етнічно і політично вмотивованих переслідувань кримських татар, їхніх органів, таких як Меджліс кримськотатарського народу та Курултай кримськотатарського народу на тимчасово окупованій України з боку державних органів Російської Федерації, починаючи з дати початку тимчасової окупації, є свідомою політикою етноциду кримськотатарського народу".

Розміщую текст Постанови в остаточному варіанті, схваленому голосами 245 народних депутатів УкрайниП О С Т А Н О В А...

Posted by Рефат Чубаров on Thursday, November 12, 2015

Лідер кримських татар також подякував усім, хто підтримав постанову "Про визнання геноциду кримськотатарського народу".

За його словами, і з тих, хто голосував, не всі є супротивниками її ухвалення. "Консолідоване рішення про неприйняття постанови було прийнято лише фракцією Опозиційного блоку. Але й тут окреме спасибі Юрію Мирошниченку, який проголосував на підтримку постанови".

С первой минуты сегодняшнего сессионного заседания на мою почту начали поступать сообщения из Крыма…Люди спрашивали,когд...

Posted by Рефат Чубаров on Thursday, November 12, 2015

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...