МОЗ не планує скасовувати тендер, який виграла компанія тестя Насірова

Четвер, 12 листопада 2015, 14:48

Міністерство охорони здоров'я не бачить підстав для скасування результатів тендера на добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко на засіданні парламентського комітету з охорони здоров'я в середу, коментуючи намір депутатів просити Генпрокуратуру перевірити ймовірність змови при проведенні тендера.

"Усі компанії, які вважали, що тендер проводився з якимись порушеннями, подавали свої скарги в Антимонопольний комітет, і ці скарги були розглянуті АМКУ", - сказала вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми (Мінздоров’я) на цей орган жодного впливу не мали, і точно так само, як і всі, очікували його рішень", - сказала Павленко.

Вона зазначила, що якщо в комітету Верховної Ради "є якісь підстави вважати, що тендер було проведено незаконно, то у вас (комітету ВР) є можливість подати в Мінздоров’я чітко встановлені факти, а в нас (МОЗу) є така можливість скасувати ці результати".

"У Мінздоров’я жоден такий факт не надходив. Тому, принаймні зараз, у нас немає підстав скасовувати результати тендера. Ми стежили, як було акцептовано оферту, і як було підписано договір, перешкоджати якому ми не мали права", - резюмувала перший заступник міністра.

9 листопада ДП "Укрмедпроектбуд" – замовник будівництва нового корпусу "Охматдита" – підписало договір на 398,979564 млн грн на виконання генпідрядних будівельних робіт із переможцем тендера ТОВ "Альтис-Констракшн" (Київ). Цю компанію пов'язують із тестем голови Державної фіскальної служби Романа Насірова - Олександром Глімбовським.

Другий учасник торгів – ТОВ "Будівельно-монтажний комплекс "Енергомонтажвентиляція" – запропонував 430,060 млн грн (із ПДВ). Очікувана вартість закупівлі становила 480,780 млн грн.

Голова ради директорів "Альтис Холдингу" Максим Забігайло заявляв, що контракт, який ТОВ "Альтис-Констракшн" підписало з ДП "Укрмедпроектбуд" діє до 25 грудня – а далі або цей договір продовжать, або це буде нова тендерна процедура.

Будівництво нового сучасного корпусу НДСЛ "Охматдит" зупинилося восени 2013 року через відсутність фінансування. Наприкінці 2014-го нардепи домоглися, щоб у держбюджеті на 2015 рік на добудову нового корпусу "Охматдита" передбачили 500 млн грн.

Розкриття тендерних пропозицій з відбору генпідрядника для будівництва нового корпусу "Охматдита" неодноразово переносилося через подачу скарг деяких учасників тендера. Зокрема, 30 вересня – через скаргу ТОВ "Стерілс", перед цим скарги подавало ТОВ "ОГМ Будсервіс". Ці скарги АМКУ відхиляв після розгляду.

22 квітня 2015 року Кабінет міністрів затвердив передачу лікувально-діагностичного комплексу "Охматдита" на баланс Мінздоров’я й передачу ДП "Укрмедпроектбуд" у сферу управління МОЗ. Раніше вони були в компетенції Нацагентства з питань підготовки й проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News