В МВС прогнозують, що другий тур виборів буде більш напруженим

Четвер, 12 листопада 2015, 14:58

Радник глави МВС Зорян Шкіряк вважає, що другий тур виборів буде більш напруженим і не виключає, що в можливій дестабілізації обстановки можуть бути задіяні і російські спецслужби.

Про це він пише у четвер у своєму Facebook.

На його думку, найбільш "гарячими" містами в другому турі можуть стати Дніпропетровськ, Миколаїв, Павлоград, Мелітополь, Запоріжжя, Дніпродзержинськ та Ужгород.

"Саме в цих містах можуть відбуватися суттєві провокації головної деструктивної, проросійської політичної сили "Опоблок". Оскільки ситуація в зоні АТО значно погіршилася, такі їхні дії можуть бути санкціоновані Кремлем і спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в країні в період загострення на східному фронті", - пише Шкіряк.

Шкіряк звернувся до окремих учасників виборчої кампанії із закликом пам'ятати про відповідальність за порушення закону:

Зокрема, розповідаючи про вибори мера Дніпропетровська, Шкіряк сказав:

"Я вкотре звертаюся до всіх учасників процесу, але передусім до пана Вілкула, голови міської виборчої комісії пам'ятати про особисту персональну відповідальність за ті процеси, що відбуватимуться", - цитує Шкіряка "Інтерфакс-Україна".

Аналогічний посил радник міністра зробив і щодо Запоріжжя: "Сподіваюся, що Рінат Леонідович (Ахметов) зробить висновки та надасть чіткі вказівки, щоб все відбувалося в рамках закону".

Шкіряк зазначив, що підрозділи Національної поліції вже перейшли на посилений режим чергування та патрулювання в усіх містах де буде проведено другий тур виборів.

"Ситуація повністю знаходиться під контролем. Ми не втручаємось у політичний і виборчий процес, але жорстко і адекватно відреагуємо на будь-які спроби дестабілізації ситуації та зриву виборів", - сказав він.

Водночас, як повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко на брифінгу в четвер, порядок у день проведення другого туру виборів у низці міст України забезпечуватимуть 31,6 тис правоохоронців і 5,8 тис громадських активістів.

"Загалом забезпечувати правопорядок у день виборів будуть 31 тис 600 правоохоронців, а також 5 тис 800 громадських діячів", - сказав Стойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News