У Держдумі просять ввести податкові пільги для переселенців з "ЛНР/ДНР"

П'ятниця, 13 листопада 2015, 04:23

Депутати Держдуми від КПРФ Валерій Рашкін і Сергій Обухов звернулися до Федеральній податковій службі РФ з проханням прирівняти переселенців з окупованого Донбасу до росіян у питанні оподаткування.

Про це пишуть "Известия".

Як йдеться у зверненні російських депутатів, зараз до громадян з південно-східної частини України, які отримали статус біженців, право на тимчасове перебування в Росії, або працюють за патентами, застосовується ставка 13%. Решта громадян окупованих територій до отримання статусу податкових резидентів, для якого необхідно протягом поточного року перебувати в Росії не менше 183 днів, змушені платити 30%.

Мова йде в першу чергу про тих громадян, чий правовий статус досі не визначений, це стосується тих, хто ще не подав документи, а також тих, хто очікує відповіді від ФМС за визначенням свого статусу.

На думку депутатів, така міра буде сприяє тому, щоб звільнити від додаткового фінансового навантаження громадян з окупованих територій, а також не буде провокувати їх повністю йти від оподаткування.

В цілому російські депутати дотримуються думки, що переселенців з так званих "ДНР" і "ЛНР" варто сприймати як співвітчизників і по можливості надати їм набір прав, як у громадян Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування