Один боєць загинув, троє поранені за минулу добу в зоні АТО - РНБО

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:52

За добу в зоні АТО в результаті обстрілів загинув 1 військовослужбовець, 3 отримали поранення.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов журналістам у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Протягом доби 22 рази порушувалася домовленість про припинення вогню. Є один загиблий і троє поранених наших військовослужбовців", - сказав Турчинов в Нових Петрівцях, де відбувається демонстрація зразків зброї для спецпідрозділів поліції КОРД.

Турчинов зазначив, що за останні два тижні спостерігається тенденція до погіршення ситуації на Донбасі.

Він також додав, що Україна поінформувала міжнародних партнерів, що у разі продовження загострення обстановки і нових провокацій Україна може повернути раніше відведену техніку на колишні позиції.

"Динаміка дуже негативна, дуже небезпечна. Наші міжнародні партнери поінформовані про те, що якщо це не буде припинено, ми змушені будемо діяти", - сказав секретар РНБО.

У свою чергу, перший заступник міністра оборони Іван Руснак на засіданні парламенту в п'ятницю зазначив, що з 22 обстрілів за минулу добу 21 носив провокаційний характер, "тобто стрілянина йшла не прицільно".

Крім того, Руснак підкреслив, що українські військові не відкривають вогонь у відповідь на випадкові постріли.

"Однак якщо на місці є факт застосування зброї по блокпосту, по нашій варті, тоді, безумовно, зброя з боку українських військових буде застосовуватися", - додав перший заступник міністра оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News