Клімкін: скасування віз реальне в кінці літа - початку осені 2016-го

П'ятниця, 13 листопада 2015, 10:05

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін упевнений, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом наприкінці літа - початку осені 2016 року.

Про це він сказав у п'ятницю в кулуарах Верховної ради, повідомляєІнтерфакс-Україна.

"Я абсолютно впевнений, що реально отримати його влітку - на початку осені, але для цього ми реально повинні виконати те, що повинні виконати: ухвалення законів і виконання цих законів", - сказав він.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу), необхідний для скасування віз з ЄС.

В ЄС привітали ухвалення Радою антидискримінаційної поправки до Трудового кодексу, зазначивши, що це "важливий елемент у задоволенні вимог Плану дій з візової лібералізації".

Детальніше про те, що лишається невиконаним Україною на шляху до безвізового режиму і які шанси на успіх – у статті "Європейської правди" "Крок до безвізового, але ще не #перемога – реалії та міфи про скасування Шенгену".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування