МВС: у Дніпропетровську з допомогою Москви підкупили 10 тисяч виборців

П'ятниця, 13 листопада 2015, 16:17

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що невідомі за допомогою інтернет-технологій підкупили близько 10 тисяч виборців на виборах мера Дніпропетровська.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в середині жовтня мешканцям міста почали надходити повідомлення через Viber з пропозицією продати голос на виборах. Всім, хто погодився платили 50 гривень.

Геращенко також провів брифінг, на якому заявив, що після того, як вони надсилали на електронну пошту фото бюлетеня з відміткою про голосування, їм платили ще 400 грн.

Він заявив, що охочих знайшлося більше 10 тисяч.

При цьому, за його словами, від виборця не вимагали голосувати за якогось конкретного кандидата.

"Мабуть організатори схеми інтернет-скупки голосів добре знали, що за соціологічними опитуваннями на першому турі виборів у Дніпрі немає явної переваги у жодного кандидата-фаворита перевиборної гонки (ні у Вілкула, ні в Філатова) і тому продовжували роботу в розрахунку на підкуп гарантованих голосів у другому турі виборів Дніпропетровського міського голови", – припустив він.

За його словами, про цю схему в МВС заявив кандидат у мери Борис Філатов після першого туру виборів.

Продавая свой голос на выборах - ты торгуешь будущим своих детей! Местные выборы в Украине ознаменовались применением ...

Posted by Антон Геращенко on Friday, November 13, 2015

"Фахівці департаменту кібербезпеки поліції почали перше в історії України кримінальне провадження за фактом підкупу виборців з використанням електронних мереж і технологій", – заявив Геращенко.

Він запевнив, що організатори цієї схеми вже встановлені і додав, що вони отримували необхідне фінансування з Москви у вигляді кріптовалюти біткоїн.

За словами Геращенка, людям, яких суд визнає винним у продажі голосу, загрожує до одного року тюремного ув'язнення або штраф до 5100 гривень.

Як відомо, у неділю відбудеться другий тур виборів мерів у низці міст України, зокрема – в Дніпропетровську. Там зійдуться кандидат від "Укропу", соратник олігарха Ігоря Коломойского Борис Філатов та екс-регіонал Олександр Вілкул.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування