Посол: Даних про українців серед жертв терактів у Парижі немає

Субота, 14 листопада 2015, 19:33

Станом на вечір 14 листопада у списку жертв терактів у Парижі українців немає. 

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив надзвичайний та повноважний посол України у Франції Олег Шамшур. 

За його словами, дипломати уже вночі (в ніч на 14 листопада після терактів) встановили контакт з місцевою владою та поліцією.

"Станом на тепер  є вже майже повний список жертв терактів, серед них немає українців. Ми наразі не маємо даних про наявність українців серед постраждалих внаслідок трагедії", - зазначив він. 

Шамшур наголосив: "Ми робимо усе можливе, щоб надати допомогу нашим громадянам у разі потреби, для цього, зокрема, відкрито "гарячу" лінію"

При цьому посол не зміг уточнити приблизну кількість українців, які можуть перебувати у межах Парижуо станом  на  14 листопада. 

 

Як відомо, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижу сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

Кілька вибухів сталися біля футбольного стадіону Stade de France, де проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Терористи-смертники підірвали себе о 21.17 та 21.19.

Після того в центрі столиці відбулася низка інших нападів озброєних терористів. Кілька груп терористів (а також, можливо, одиночних бойовиків), озброєних автоматами, атакували кав’ярні та людні вулиці в центрі французької столиці. Терористи також вдерлися у концерт-хол Bataclan, розстрілювали людей, частину захопили в заручники.

"Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі. Поліція Франції заявляє, що в одного зі смертників знайдено паспорт громадянина Сирії.

Внаслідок спецоперації силовики вюили 8 бойовиків.

Станом на вечір 14 листопада кількість загиблих унаслідок терактів в Парижі зросла до 129, поранених - до 352.

 

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування