У Відні погодили графік формування перехідного уряду Сирії

Неділя, 15 листопада 2015, 03:37

14 листопада в Відні учасники переговорів щодо Сирії узгодили графік, згідно з яким перехідний уряд в країні має бути сформований протягом півроку.

Про це повідомляє ВВС.

Згідно з планом, переговори між владою Сирії і опозицією повинні початися в січні. Як передбачається, сторони обговорюватимуть принципи створення перехідного уряду. Вибори в країні, як сподіваються переговорники, мають відбутися через півтора року.

У переговорах з врегулювання ситуації в Сирії брали участь представники Росії, США, ООН, Франції, Великобританії, Німеччини, Саудівської Аравії, Туреччини, Ірану, а також ЄС, Ліги арабських держав (ЛАГ) і Організації ісламської співробітництва.

З багатьох питань сторони не дійшли згоди. У числі іншого учасники переговорів розійшлися в думках відносного майбутнього президента Сирії Башара Асада.

Як повідомив після зустрічі у Відні російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, генсек ООН Пан Гі Мун доручив співробітникам організації розробляти механізми з моніторингу дотримання припинення вогню в Сирії.

Нова зустріч з врегулювання конфлікту має відбутися через місяць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування