Генштаб: Ми готові повернути зброю на першу лінію оборони

Неділя, 15 листопада 2015, 14:27

Українська сторона попередила представників місії ОБСЄ, що у випадку, якщо ситуація у зоні АТО й надалі буде загострюватись, Україна готова повернути на першу лінію оборони артилерію, яка була відведена згідно з "мінськими угодами".

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Говорячи про можливість повернення зброї на попередні позиції, Селезньов зазначив, що Генштаб виходить з тієї ситуації і дій бойовиків, які нині складаються вздовж лінії розмежування.

"Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною.  Ми (українська сторона) попередили представників місії ОБСЄ, що у випадку, якщо ситуація й надалі буде загострюватись, ми готові повернути на першу лінію оборони ту артилерію, яка була відведена силами АТО згідно з "мінськими угодами", - зазначив він.

"Сили АТО використовують наразі лише той наявний арсенал сил і засобів, який у нас є на першій лінії оборони", - підкреслив він.

Селезньов також додав, що українська сторона очікує від представників СММ ОБСЄ звіту, чи у повному обсязі друга сторона конфлікту   виконала взяті на себе зобов’язання щодо відведення від лінії розмежування сторін зброї калібром менше ніж 100 мм.

"Останні події, що  відбуваються у зоні АТО, свідчать, що не уся зброя, яку мали відвести бойовики, відведена", - підкреслив він.

При цьому, за словами Селезньова, підвищена активність бойовиків на донецькому та артемівському напрямках пов’язана з тим, що сили АТО у цих районах дислокуються у безпосередній близькості до ключових центрів бойовиків, зокрема – Донецька.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування