У Авакова розповіли про порушення у другому турі виборів

Неділя, 15 листопада 2015, 23:25

Станом на 21:00 на Дніпропетровщині зафіксовано 82 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомили в облуправлінні МВС.

"З них 1 зареєстрований у Павлограді, 4 – у Кривому Розі, 2 - у Нікополі, 1 - у Дніпродзержинську, всі інші – у Дніпропетровську. Серед них - фотографування, пошкодження бюлетеня, спроба винести бюлетень з виборчої дільниці, незаконна агітація та інші", - йдеться у повідомленні.

Також співробітники Бабушкінського відділення поліції  Дніпропетровська відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158-1 КК за фактом виносу бюлетеню з виборчої дільниці.

"Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 3 років", - підкреслили у поліції.

На Полтавщині станом на 18:00 зафіксовано 23 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Порушення фіксують у Полтаві та Кременчуці.

"У Київському районі Полтави надійшло повідомлення від спостерігача про те, що поблизу виборчої дільниці по вул. Жовтнева із автомобіля марки "Фольцваген" роздають бюлетені.

Також до чергової частини Ленінського відділення поліції у Полтаві надійшло повідомлення від громадянки, яка заявила що на виборчій дільниці по вул. Леніна їй не дали можливості проголосувати", - повідомили в НП.

У Кременчуцького відділі поліції зареєстрували звернення  про те, що біля ДВК по вулиці 50-річчя СРСР невідома громадянка, можливо, займається підкупом виборців.

"Також Кременчуцькі поліцейські перевіряють інформацію, яка поширювалась у соцмережах:  користувачі протягом дня отримували повідомлення сумнівного характеру", - йдеться  у повідомленні НП.

За даними поліції, у Чернігові та 15 районах області голосування на місцевих виборах тривало без порушень.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News