Меркель закликала розширити можливості легальної міграції до ЄС

Понеділок, 16 листопада 2015, 00:45

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель закликала забезпечити більше можливостей для легальної міграції до Євросоюзу і тим самим домогтися зменшення кількості біженців.

Про це пише Deutsche Welle.

"Нелегальність повинна бути якомога швидше перетворена на легальність", - заявила Меркель у неділю, 15 листопада, в кулуарах саміту G20 у Туреччині, цитує агентство AFP.

Як зазначила Меркель, вона знайшла підтримку цієї ідеї на саміті G20. Глава німецького уряду також наголосила, що реалізація цього наміру передбачає "справедливий розподіл біженців у Європі".

Меркель зауважила, що вирішення кризи біженців "ми повинні починати там, звідки біженців приходять", важливим є також "захист зовнішніх кордонів ЄС". Крім того, зазначила Меркель, потрібно подолати причини появи біженців, серед яких - діяльність "Ісламської держави", війна в Сирії та збройні сутички в Іраку.

Меркель також повідомила про проведення зустрічей на цю тему з президентами США Бараком Обамою та Росії Володимиром Путіним у кулуарах саміту. "Ми всі знаємо, що час підштовхує, щоб знову дати надію мільйонам біженців", - зазначила вона.

Коментуючи низку терактів у Парижі, німецька канцлерка наголосила, що "тут, на саміті G20, ми надсилаємо рішучий сигнал, що ми сильніші, ніж будь-яка форма тероризму", цитує агентство Reuters. Меркель закликала знайти та покарати винних, однак застерегла від передчасних підозр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News