Велика Британія посилить спецслужби у зв'язку з терористичною загрозою

Понеділок, 16 листопада 2015, 02:51

Велика Британія збільшить на 15% штат спецслужб і розвідслужб у зв'язку з терактами в Парижі, що сталися 13 листопада, і зростаючою загрозою міжнародного тероризму, кібер-атак і глобальних ризиків.

Про це йдеться в повідомленні уряду Великобританії.

Зокрема, йдеться про збільшення кількості співробітників таких організації, як МІ-5 (Security Service), МІ-6 (Secret Intelligence Service) і GCHQ (Government Communications Headquarters).

Також уряд планує збільшити більш ніж удвічі фінансування авіаційної безпеки. Цей захід пов'язаний з катастрофою A321 на Синаї, яка сталася "через бомбу" і "за якою - з високою часткою ймовірності - стоїть ІДІЛ", йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон розпорядився також вивчити безпеку в кількох аеропортах по всьому світу, через які проходить велика кількість британських громадян, особливо на Близькому Сході та у Північній Африці.

Додаткове фінансування дозволить, зокрема, забезпечити аеропорти експертами в галузі авіаційної безпеки, а також проводити навчання і купувати обладнання, зазначили в уряді. Крім цього, кабмін Британії планує покращити обладнання для перевірки пасажирів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування