Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щонайменше двоє виконавців терактів у Парижі приїхали з Сирії

Понеділок, 16 листопада 2015, 05:15

Як мінімум двоє виконавців терактів у Парижі повернулися в Європу з Близького Сходу.

Про це пише видання The Washington Post посилаючись на джерело, близьке до розслідування.

Слідству вдалося з'ясувати, що 20-річний Білал Хадфі, який підірвав себе біля арени "Стад де Франс" у північному передмісті Парижа, якийсь час провів в Сирії. Звідти він повернувся до Бельгії, де зник з поля зору бельгійських спецслужб.

Ще один учасник групи - Омар Мустефаль - на Близькому Сході не був, проте у нього виявилося кримінальне минуле. Як з'ясувалося, він 8 разів притягувався поліцією з різних приводів, у тому числі за водіння без водійських прав.

Спецслужби знали, що в 2010-2013 році він відвідував мечеть в маленькому місті на південний схід від Парижа, проте не знали, чим Мустефаль займався в останні два роки. Тепер французькі слідчі припускають, що взимку 2013 року він виїхав до Сирії, проте не знають, коли він повернувся назад.

Ще один терорист приїхав з Сирії під виглядом біженця. Уродженець Ідліб Ахмад Альмухаммад 3 жовтня разом зі 198 біженцями прибув на грецький острів Лерос, а звідти дістався Бельгії через всю Європу. Саме Брюссель став базою для підготовки нападу на французьку столицю.

Як відомо, у п’ятницю ввечері у Парижі сталася серія терактів. Було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

Загинули 129 людей, ще 352 поранено.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...