У ФСБ заявляють про затримання українського військового в Криму

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:21

У ФСБ Росії заявили про затримання поблизу пункту пропуску "Перекоп" військовослужбовця з України за незаконне перетинання державного кордону РФ.

Про це повідомляє в понеділок російський "Інтерфакс", посилаючись на прес-службу так званого прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим.

"Затриманий не мав при собі документів, що засвідчують особу, був одягнений у камуфляжну форму української армії, перебував у стані алкогольного сп'яніння, на обличчі - множинні синці та садна", - заявили в ФСБ.

Згідно з повідомленням, українця зупинили на кордоні ще 5 листопада, але оприлюднили цей факт лише зараз.

Той нібито розповів російським прикордонникам, що служить в двадцять восьмій Миколаївській окремій механізованій бригаді Збройних сил України, а 2 листопада він самовільно залишив розташування частини.

"Рішення дезертирувати військовий пояснив тим, що не бажає брати участь у збройному конфлікті на Донбасі. Про це ж він заявив командиру роти, після чого був побитий офіцером бригади. Затриманий покинув військову частину і, діставшись до Херсонської області, по залізничних коліях пішки дійшов до російського кордону", - заявляють у ФСБ.

Там же відзначили, що російська влада розглядає питання про статус українського військовослужбовця та про його перебування в Російській Федерації.

У Генштабі ВСУ підтвердили "Українській правді", що знають про факт затримання і заявили, що повідомляли про це ще 5 листопада.

Пізніше на брифінгу в понеділок речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко зазначив також, що в Миколаєві така бригада не дислокується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування