В ЄС призначили консультації з Україною і РФ на 27 листопада

Вівторок, 17 листопада 2015, 02:21

Рада Європейського союзу запланувала розгляд тристоронніх консультацій з Україною і Росією як одну з тем засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС 27 листопада.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради Євросоюзу, передає "Радіо Свобода".

Мова йде про консультації навколо застережень Москви щодо набуття чинності зони вільної торгівлі між Києвом і Брюсселем, що станеться 1 січня 2016 року.

Реклама:

Раніше в понеділок, 16 листопада, дипломати Євросоюзу, які побажали залишитися неназваними, повідомили, що в Європейському союзі розглядають можливість піти на прямі переговори між ЄС і Євразійським економічним союзом під проводом Москви як між організаціями щодо зони вільної торгівлі між ЄС та Україною.

За їхніми словами, ідея полягає в тому, щоб відкрити можливості для консультацій по цій зоні вільної торгівлі, проти якої різко виступає Москва, а в майбутньому використовувати цей канал зв'язку і для дискусій на інші теми, наприклад про боротьбу з угрупованням ІДІЛ і тероризмом в цілому .

Як кажуть дипломати, подробиці цієї пропозиції ще не узгоджені, але очікують, що вона може втілитися в життя досить швидко. Припускають, зокрема, що ідею можуть оголосити офіційно в наступному півріччі, коли протягом першої половини 2016 року в Євросоюзі головуватиме Німеччина.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому в ЄС існують сумніви, що такі переговори зможуть якось вплинути на різко негативну позицію Москви щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, яка фактично набуде чинності з 1 січня 2016 року без будь-яких змін, яких прагнули домогтися в Росії .

Крім того, в ЄС існує невдоволення самою ідеєю таких переговорів безпосередньо з блоком ЄАЕС. Дотепер Євросоюз вів переговори з окремими країнами, що складають його - зараз це Росія, Казахстан, Білорусь, Вірменія і Киргизстан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News