Батьківщина передумала визнавати вибори у Кривому Розі

Вівторок, 17 листопада 2015, 13:13

У "Батьківщині" заявляють, що підтримують вимоги демократичних сил щодо перерахунку голосів на виборах у Кривому Розі і не мають претензій до свої представників у міській комісії.

Про це Українській правді повідомив заступник керівника облорганіазації з ідеологічних питань Дніпропетровської області Олег Робкін, відповідаючи на питання про поширену від імені криворізької батьківщини заяву про визнання виборів легітимними.

"Динаміка підрахунку голосів виборів була така: вони йшли ноздря в ноздрю. А потім з'явилися додаткові факти можливих фальсифікацій. Ми це питання обговорили на бюро, і  

криворізька організація погодилась з  позицією демократичних сил стосовно перевірки фактів фальсифікації виборів мера Кривого рогу і підтримує ініціативу щодо перерахунку голосів", - зазначив він.

Водночас він не зміг точно сказати, коли саме була підготовлена попередня заява про визнання виборів легітимними.

На уточнююче питання, чи підтримає Батьківщина вимогу про скасування результатів виборів на деяких дільницях, як про це раніше заявляли представники "Самопомочі", Робкін сказав:

"Якщо фактично є такі матеріали, ми будемо підтримувати демократичні сили. Але потрібні факти".

Водночас, відповідаючи на питання про те, що представники Батьківщини у міській комісії голосують в унісон з Опоблоком і підтримали кінцевий протокол про обрання Вілкула мером міста, Робкін сказав:

"В мене немає таких фактів (голосування в унісон з Опоблоком). Я не маю фактичного матеріалу для обговорення цієї теми".

Як відомо, у попередній заяві за підписом голови Криворізької міської організації Батьківщина Бабенко, яку поширили напередодні, говорилося, що два представники міської ТВС проголосували за затвердження кінцевого протоколу.

 

"Таким чином ми маємо всі підставим вважати другий тур виборів міського голови у Кривому Розі такими, що відбулися, а результат – легітимним. Просимо інші політичні сили припинити спекуляції на цю тему", - говорилося в поширеній раніше заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...