Російські ГРУшники тепер кажуть, що їх допитували з порушеннями

Вівторок, 17 листопада 2015, 15:25

Російські ГРУшники Євген Єрофеєв та Олександр Александров переконують, що в лікарні після затримання їх допитували з порушеннями.

Про це вони заявили у залі суду у вівторок.

Обвинувачення продемонструвало в суді відео з поясненням російських спецназівців  після їх затримання. У відео Александров і Єрофеєв говорять, що потрапили в Україну навесні в складі військ РФ для розвідувальної діяльності за українськими військовими.

"Я був після операції, під дією знеболювального", - заявив Єрофеєв.

 
Фото Романа Кравця, УП

"Відео записували четверо людей в масках і незрозуміло, хто це був", - у свою чергу зазначив Александров, який раніше співпрацював зі слідством, але після зміни адвоката зміни лінію захисту.

Захисники просили суд не приймати ці відео до доказової бази, оскільки ці пояснення бралися без адвокатів і невідомо, чи люди, які їх опитували, мали на це повноваження і можливо до них було застосовано силу.

"Суд ухвалив задовільнити на даному етапі прохання захисту. Подальшу оцінку цим документам дамо в нарадчій кімнаті", - заявив головуючий суддя Микола Дідик.

Наразі у суді досліджують 6 томів доказів щодо кримінального провадження проти російських військовослужбовців Єрофеєва і Александрова.

Раніше обоє ГРУшників не скаржилися на умови свого утримання, проведення допитів тощо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування