Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прогресу у перемовинах щодо заручників немає - прес-секретар Кучми

Вівторок, 17 листопада 2015, 17:14

Українська сторона в Тристоронній контактній групі вимагає повного і неухильного виконання першого пункту Мінських угод - припинення ведення вогню.

Про це за результатами засідання повідомила Дарка Оліфер - прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми, який представляє Україну в Тристоронній групі.

"На жаль, систематичні обстріли позицій Збройних Сил України з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей не дають ефективно працювати підгрупах з економічних, гуманітарних та політичних питань", - написала вона у Facebook.

За підсумками засідання Оліфер зазначила, що СММ ОБСЄ, як і раніше, не отримала доступу до місць відведення військової техніки представників окремих районів Донецької та Луганської областей, а також не отримала доступу на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

Крім того, прес-секретар Кучми заявила, що Україна вимагає допуску міжнародних організацій та їхніх експертів, зокрема, організації "Лікарі без кордонів", на території окремих районів Донецької та Луганської областей – для того, щоб забезпечити розподіл гуманітарної допомоги серед мирних жителів цих територій Донбасу.

Українська сторона також звернула увагу на необхідність активізації процесу обміну незаконно утримуваними особами, наразі у вирішенні цього питання прогресу немає.

"За результатами засідання Тристороння контактна група ухвалила відповідне звернення. Воно буде опубліковане трохи пізніше", - повідомила Оліфер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування