ГПУ встановила, хто роздягав Гаврилюка і ставив на коліна "майданівців"

Середа, 18 листопада 2015, 12:49

6 колишніх правоохоронців, які знущалися над Михайлом Гаврилюком під час Майдану, отримали вироки, суд щодо ще одного триває.

Про це сказав начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу у Києві.

"Злочинні дії щодо козака Гаврилюка. Загалом у нас встановлено і розслідувано ті обставини, за яких це відбувалося, і ті особи, які там були", - сказав він.

"У нас встановлені і ті, хто знімав це відео, і ті, хто били Гаврилюка, і ті, хто роздягали його. Загалом на даний час закінчено провадження стосовно 7 осіб. Стосовно 6 вже постановлені вироки, стосовно ще 1-го, який саме знімав на телефон, – звинувачення в суді і триває розгляд", - заявив Горбатюк.

"Крім того, встановлені випадки катувань затриманих протестувальників представниками "Беркуту", які тривалий час ставили після затримання на коліна на снігу у Маріїнському парку протестувальників і вчиняли різні насильницькі чи принизливі дії, змушували співати оди "Беркуту". На даний час встановлені особи, які це організовували і допустили", - додав він.

Як відомо, у січні 2014 року на Грушевського у Києві "Беркутівці" й інші правоохоронці роздягли на морозі козака з чубом-оселедцем, який виступав проти влади Януковича на Майдані. Знущання над ним знімали на відео.

Крім того, у ніч на 23 січня біля Верховної Ради влаштовували "засідки" на автомайданівців, яких, серед іншого, змушували стояти на колінах на снігу і славити "Беркут".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування