ГПУ дорікнула суду за допомогу "тітушкам" з "Оплоту"

Середа, 18 листопада 2015, 13:36

Генеральна прокуратура нарікає на те, що суд відпустив одного з членів харківського угрупування "Оплот", які причетні до побиття майданівців у 2014 році.

Про це сказав начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу у Києві.

"21 січня 2014 року на станції метро "Петрівка" (у Києві) представника харківського угруповання "Оплот", який був організований Євгеном Жиліним, спровокували конфлікт із атвомайданівцями – і при цьому побили перехожих, двох із яких сприйняли протестувальників. Одного з них вони викрали і тривалий час позбавляли волі. При цьому вони його катували та погрожували фізичним знищенням", - заявив він.

Загалом за цим епізодом притягнено до кримінальної відповідальності 7 осіб – безпосередньо керівник угруповання Жилін та його підлеглі. Зокрема щодо 3-х осіб звинувачувальний акт направлено до суду, вони перебували під вартою, повідомив Горбатюк.

"Але теж треба відзначити "допомогу" суду: одному з цих арештованих суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт – після чого ця особа благополучно втекла до Російської Федерації і на даний час переховується від органів слідства", - заявив представник ГПУ.

"На нашу думку, не було підстав для зміни запобіжного заходу, дані слідства чітко вказували, що ця особа самостійно чи через своїх людей чинить тиск на свідків, чинить інші перешкоди слідству і може втекти. Не дивлячись на це, суд прийняв таке рішення", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування