Україна приєднається до програми "Креативна Європа"

Середа, 18 листопада 2015, 14:20

Українська влада 19 листопада підпише угоду про приєднання до програми "Креативна Європа".

Про це повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко на засіданні Кабінету міністрів.

"Завтра до України прибуває єврокомісар із питань освіти, культури, молоді та спорту. Єврокомісар із такого профілю прибуває вперше – для місії підписання між урядом України і Європейською комісією щодо приєднання до програми "Креативна Європа", - сказав він.

"Відповідний проект розпорядження внесено сьогодні на розгляд уряду. Це програма, яка відкриває нові перспективи для української культури…", - додав Кириленко.

Ця програма почала діяти лише минулого року, термін дії - до 2020 року включно.

Бюджет програми складає майже 1,5 млн євро, сказав Кириленко. "Претендувати тепер на участь у конкретних програмах за напрямком "Креативна Європа" зможе і Україна у вигляді українських громадських культурних інституцій, окремих митців, громадських діячів", - додав він.

"Внесок України на перший рік, за 2016-й, складе 1 євро. Це результат досить тривалих і непростих переговорів із Євросоюзом і Єврокомісією… Наступні роки розмір щорічного внеску буде для України обраховуватись окремо, виходячи із наших показників та реальних можливостей", - сказав Кириленко.

"Україна за угодою створить Національне бюро програм, яке і буде займатися координацією програм, які цікаві Україні", - повідомив він.

Програма має 18 головних напрямків, серед яких – культура і медіа.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що раніше міністр освіти підписав угоду "Горизонт 2020". "Це, фактично, друга угода про доступ до Європейських фондів у сфері культури, попередня була у сфері освіти", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування