"Самопоміч" вимагає від ЦВК скасувати визнання Вілкула

Середа, 18 листопада 2015, 16:48

Представники "Самопоміч" передали до ЦВК свої вимоги про скасування рішення Криворізького міськвиборчкому про визнання кандидата від "Опблоку" Юрія Вілкула обраним на цю посаду і про заміну членів тервиборчкому, які прийняли це рішення.

Про це повідомив депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв у середу ввечері

"Ми передали до ЦВК наші вимоги, Андрію Магері (заступник голови ЦВК –ІФ), оскільки Охендовського (голова ЦВК Михайло Охендовський - ІФ) не було на місці. Тепер чекаємо якогось рішення від Центрвиборчкому", - сказав він.

Наразі мітинг прибічників "Самопомочі", інших політичних сил і громадських активістів під будівлею Центрвиборчкому в центрі Києва завершився.

Соболєв зазначив, що тепер стратегія подальших дій визначатиметься, залежно від того, які рішення будуть прийняті, або не прийняті в ЦВК.

Водночас, замголови Центрвиборчкому Магера в ефірі телеканалу "112.Україна" у середу ввечері заявив, що вимоги протестувальників були озвучені в усній формі, а не в письмовій, що, швидше за все, буде зроблено найближчим часом.

Водночас, він не виключив, що частина питань, що входять до компетенції ЦВК, члени Комісії могли б розглянути на найближчому засіданні, яке заплановане на 19 листопада.

Як відомо, Народний Фронт подав на заміну двох представників комісії ще в понеділок. Однак ЦВК їх досі не розглянула.

Як повідомлялося, Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.), про що свідчать дані, оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії.

Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на виборах.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% респондентів), при цьому в 6 з 7 районів міста лідирував Милобог.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування