Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Франція хоче жорсткіших паспортних перевірок у ЄС

Четвер, 19 листопада 2015, 04:31

Франція хоче, щоб Євросоюз посилив перевірки паспортів громадян ЄС, що в'їжджають і покидають Шенгенську зону, після терактів у Парижі, для того, щоб перешкодити проникненню терористів з Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Як пише агентство, Франція хоче представити цю пропозицію в ході зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС у п'ятницю. Після атаки на редакцію Charlie Hebdo лідери країн ЄС погодилися з перевірками паспортів людей, що в'їжджають до Євросоюзу в базі даних органів безпеки, але правила Шенгену не змінили.

Франція знову закликала до "ревізії" правил Шенгенської угоди через те, що то деякі країни ввели різні заходи прикордонного контролю у відповідь на потік великого числа мігрантів, а також нападів терористів.

"Це необхідно, зокрема, для вирішення питань безпеки, які виявилися після нападу на Париж, прийняття ефективних термінових заходів безпеки, щоб краще контролювати наші зовнішні кордони", - йдеться у французькому документі.

Крім того, в пакет заходів, підготовлений виконавчою комісією ЄС, Франція також закликає до швидкого прийняття бази даних ЄС по авіапасажирам, а також до набагато більш жорсткого контролю над вогнепальною зброєю в Євросоюзі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування