Усіх, хто має дані про розстріл Майдану, закликають ділитися з ГПУ

Четвер, 19 листопада 2015, 12:49

Генеральна прокуратура закликає усіх, хто бачив чи чув, як стріляли по "майданівцях" 20 лютого 2014 року, повідомляти правоохоронцям.

Про це сказав начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на прес-конференції, коментуючи обшуки у колишніх депутатів від партія "Свобода", які тоді мешкали в готелі "Україна", в епіцентрі подій.

"Стосовно тих убитих, щодо яких у нас немає на даний час чітких даних, з якого місця чи хто здійснював стрільбу, проводиться комплексна робота з перевірка всіх даних, які дозволяють звузити коло пошуку. В тому числі перевіряється і інформація іноземного журналіста про те, що саме з вікон 11 поверху, де проживали колишні депутати партії "Свобода", могли бути, чули чи бачили постріли", - сказав Горбатюк

"Тому й проводилися слідчі дії з ними. І загалом багато є свідчень, які вказують на те, що, можливо, чули, що постріли відбувалися саме з "України", - пояснив він.

"Питання в тому, щоби досягти категоричних доказів, що саме з "України" чи з іншого будинку (стріляли), нам потрібно працювати і встановити саме очевидців трьох убивств (нерозкритих - ред), які би нам сказали, в якій саме позі перебував потерпілий, щоб ми могли напрямок пострілу визначити", - наголосив Горбатюк.

Він запевнив, що ГПУ перевіряє і буде перевіряти будь-яку інформацію.

"І для нас тут не має значення жодного належність до політичних сил. Ми маємо інформацію, ми маємо її розкрити вбивство, ми маємо її (інформацію) отримати. Щоб потім хтось нас не звинувачував в тому, що до нього прийшли з обшуком – то: ви володієте інформацією, ви були в той час на місці, ви чули постріли, бачили якихось людей і звернення до тих самих депутатів, які були в цих номерах, - приходьте і розкажіть про ті дані", - заявив Горбатюк.

"Ви ж упершу чергу розказуєте, що ви зацікавлені у розкритті цих злочинів. Чому ми не отримуємо від вас показань? А якщо ми не отримуємо, то ми плануємо слідчі дії самостійно – з тим, щоб не сумніватися в об’єктивності отриманої інформації. І жодні політичні уподобання на нас не мають впливу. І наша основна мета – розкрити злочин", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування