Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС пояснили, чому викликають Новінського на допит

Понеділок, 2 листопада 2015, 11:43

У МВС заявляють, що повістку про виклик на допит Вадима Новінського залишили у секретаріаті голови ВР, а зайшли на засідання погоджувальної ради, щоб прискорити процес.

Про це "Українській правді повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Головне слідче управління розслідує низку кримінальних справ і є необхідність допиту депутата Вадима Новінського", - повідомив Шевченко.

За його словами, повістку залишили в секретаріаті Голови Верховної Ради.

"На погоджувальну Раду вони зайшли для прискорення вручення повістки", - зазначив він.

За словами Шевченка, Новинського викликають на допит в рамках справи, яку в тому числі розслідують за статтями Кримінального кодексу: 364 - Зловживання владою або службовим становищем, 191 - Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і 358 - Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

Як пізніше повідомили в прес-службі МВС, розслідування стосується стосуються конфлікту бенефіціарів торгівельної мережі "Амстор".

"У рамках цього розслідування виникла необхідність допиту народного депутата України Вадима Новинського як одного з кінцевих бенефіцеарів – учасників корпоративного конфлікту. З метою прискорення цього процесу голову Верховної Ради України було поінформовано листом про необхідність проведення такої слідчої дії", - уточнили у повідомленні.

Як відомо, погоджувальна Рада складається з представників фракцій і груп по одному. Новінський ніколи на її засідання не ходить, зазвичай Опозиційний блок там представляє Бойко. 

Як відомо, на засідання погоджувальної ради парламенту прийшли два слідчих від МВС і ГПУ, які принесли повістки на допит для декількох народних депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування