В МЗС прокоментували дії поліцейського, який закликав "місити" Майдан

П'ятниця, 20 листопада 2015, 11:07

Посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба прокоментував дії київського поліцейського Олексія Савкіна, який називав активістів Майдану "бомжами" і закликав їх розігнати.

"Бомжі з Майдану дали Савкіну улюблену роботу, одягли його в модну форму і зробили зіркою Твіттеру. Дай Бог кожному таких бомжів", – написав Кулеба на своїй сторінці у Твіттері.

У коментарях до цього запису Кулеба додав, що з Савкіним доведеться "щось зробити", однак закликав не цькувати його. Також він додав, що "це просто кумедно і не більше".

У четвер користувачі соцмереж почали розповсюджувати скріншоти записів Савкіна, зроблені ним у Твіттері в період подій на Євромайдані. У них він закликав "Беркут" розігнати "бомжів" з Майдану, "місити" їх, називав їх продажними і писав, що Янукович підпише угоду про Митний союз і Україна буде з Росією.

Після початку цього скандалу Савкін закрив доступ до своєї сторінки у "Твіттері", а також написав, що "нова поліція в Україні народжена саме Майданом" і закликав не вірити "фотошопу".

Однак значна кількість різних скріншотів, зроблених з різних пристроїв, свідчить про те, що записи все ж правдиві. Крім того, на сторінці Савкіна "Вконтакте" досі розміщений пропагандистський сюжет російського телеканалу НТВ, яку він назвав "справжньою правдою про Майдан" (постійна копія сторінки).

Крім того, сервіс архівації даних archive.is зберіг робочу копію запису Савкіна від 24 лютого 2014 року, у якому він поширив критичну картинку з вбитим на Майдані Сергієм Нігояном. Також завдяки цьому сервісу можна прочитати всі пости, зроблені Савкіним за увесь час.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування