Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парасюк побив правоохоронця при виконанні - Генпрокуратура

П'ятниця, 20 листопада 2015, 16:32

Прокурор Владислав Куценко заявив, що позафракційний народний депутат Володимир Парасюк скоїв побиття співробітника правоохоронних органів, який знаходився при виконанні.

Про це він сказав в ході брифінгу в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Куценка, наразі побитий співробітник СБУ Василь Пісний перебуває в лікарні, і після експертизи буде зрозуміло, які тілесні ушкодження йому завдав народний депутат. Попередньо, за словами Куценка, - легкі, але експертиза покаже.

"Наша позиція чітка - це не була ніяка не сутичка, це було безпосередньо побиття співробітника правоохоронного органу. Як ви бачили, ніякого опору працівник СБУ зі свого боку не виявляв, він просто сидів і отримав удар у голову. Крім того, його побили саме під час виконання своїх службових обов'язків, оскільки він був запрошений на цей комітет як представник СБУ", - сказав прокурор.

Він заявив згідно з ч. 2 статті 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство на адресу працівника правоохоронного органу) передбачає санкцію у вигляді обмеження волі нас рок до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Куценко також повідомив, що Парасюк не з'явився до слідчого по одній з чотирьох справ, де депутат проходить в якості свідка, зокрема у справі про викрадення співробітника СБУ у Львові.

Куценко в ході брифінгу також зачитав повістку про виклик нардепа до слідчого для надання свідчень 28 листопада о 10:00. Він також повідомив, що 4 провадження, в яких фігурує Парасюк, швидше за все, будуть об'єднані в одне провадження.

Під час брифінгу до Куценка прибув сам Парасюк і заявив, що готовий піти в Генеральну прокуратуру на наступному пленарному тижні. Він зазначив, що не прийде в прокуратуру, поки його адвокати не ознайомляться з його відкритими проти нього справами, і сам нардеп не буде готовий. Крім того, Парасюк заявив, що йому не було вручено повістку за всіма правилами.

Парасюк заявив, що він не шкодує про свій вчинок і не збирається вибачатися перед Пісним. Він вибачається лише перед суспільством, яке, можливо, вважає його дії занадто емоційними.

У свою чергу Куценко в ході брифінгу ще раз зачитав Парасюку повістку про виклик до слідчого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
оновленоРосіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
Усі новини...