Луценко: Справа проти Януковича буде у суді у грудні

Субота, 21 листопада 2015, 12:56

Справа проти екс-президента України Віктора Януковича може бути передана до суду вже у грудні.

Про це 21 листопада у Києві заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Суди вже дали дозвіл на заочне засудження 6 з 8 поплічників Януковича. З травня місяця суди не дають (дозволу на заочне засудження) на двох, але до грудня місяця буде подано в суд справу Януковича", - заявив Луценко під час спілкування з людьми біля меморіалу Героям Небесної сотні.

"Я чекаю (що це буде) ст.255 – це стаття про створення злочинної організації", - зазначив нардеп.

Також Луценко зазначив, що очікує завершення слідства по вбивствах учасників Майдану до кінця поточного року.

"Згідно розрахунків ГПУ, слідство буде завершено до кінця грудня. На початку наступного року прокурор обіцяє почати заочні судові процеси над Януковичем і його соратниками, які приведуть до їх заочного засудження, повернення вкрадених мільярдів, а отже – міжнародного розшуку його по всьому світу", - додав Луценко.

Як відомо, згідно зі звітом ГПУ щодо ходу розслідування злочинів проти Майдану, розгін активістів Євромайдану 30 листопада 2013 року ініціював особисто екс-президент Віктор Янукович, організували його екс-голова МВС Віталій Захарченко та тодішній секретар РНБО Андрій Клюєв.

Також у ГПУ повідомили, що Інтерпол не оголошує в міжнародний розшук осіб, пов'язаних зі злочинами проти Євромайдану, посилаючись на політичну мотивацію їх переслідування.

За даними ГПУ, заочне засудження Януковича стримується тим фактом, що досі не відбулася екстрадиція з Іспанії екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

Укрінформ, "Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...