Нардепи подали позов до суду через заборону ЦВК агітувати у Маріуполі

Субота, 21 листопада 2015, 17:20

Народні депутати оскаржили у суді рішення ЦВК про заборону агітації у Маріуполі та Красноармійську.

Про це 21 листопада у Facebook повідомив один з нардепів, які подали судовий позов - Олександр Черненко.

"Народними депутатами – членами МФО "Єврооптимісти" Олександром Черненком (БПП), Світланою Заліщук (БПП), Іваном Крулько ("Батьківщина") та Альоною Шкрум ("Батьківщина") разом з виборцями Андрієм Осіповим, Петром Андрющенком, Володимиром Ястремським та Олександром Солонтаєм - подано адміністративний позов до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою переглянути зміст постанови ЦВК №570 від 19 листопада 2015 року", - зазначив він .

Постановою затверджено Роз’яснення щодо окремих питань застосування закону "Про місцеві вибори" під час організації підготовки та проведення голосування на виборах в Красноармійську та Маріуполі 29 листопада 2015 року.

"Члени МФО "Єврооптимісти" вважають незаконним та дискримінаційним п. 8 даного Роз’яснення, де вказано, що "Передвиборна агітація до дня голосування 29 листопада 2015 року на виборах депутатів, міських голів не здійснюється" та закликають Суд визнати це рішення протиправним і скасувати його", - йдеться у повідомленні.

"Єврооптимісти" вимагають швидкого перегляду рішення ЦВК для того, щоб "реалізувати право на ведення агітації громадянами та кандидатами і партіями, а також право виборців на отримання інформації про кандидатів у міських голів та депутатів Красноармійської та Маріупольської міських рад Донецької області".

Друзья!Сегодня, 21 ноября команда "Силы людей" в 14.30 подала иск в Киевский апелляционный административный суд о приз...

Posted by Peter Andryushchenko on 21 ноября 2015 г.

Як відомо, вибори в Маріуполі і Красноармійську не відбулися 25 жовтня. Верховна Рада підтримала рішення про призначення місцевих виборів у Красноармійську та Маріуполі на 29 листопада.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування