Ківа оприлюднив свідчення лікаря: журналістку ATR не били, вона "впала"

Субота, 21 листопада 2015, 21:51

Голова департаменту Нацполіціі протидії наркозлочинності Ілля Ківа, який 21 листопада перебував на місці конфлікту в Херсонській області між силовиками та активістами "громадянської блокади Криму" оприлюднив покази лікаря "Швидкої допомоги" щодо побиття журналістки ATR.

"Покази лікаря "Швидкої допомоги" щодо нібито "потерпілої" журналістки з боку спецпідрозділу в районі Чаплинки. Від надання показів і написання заяви вона відмовилася", - заявив Ківа у своєму Facebook та розмістив фото пояснювальної записки за підписом прокурора прокуратури Чаплинського району О.О. Шульги. 

Згідно з документом, виклик з місця сутичок біля ЛЕП про те, що "у жінки болить живіт" надійшов до "швидкої" о 18:30.

"З її слів, було встановлено, що під час конфлікту ... потерпілу було задіто та призвело до падіння...Після даного випадку Халіловою Г. не було приділено відповідної уваги до цього. Однак через 1.5 години її знайомі вирішили викликати швидку допомогу", - йдеться у документі.

Після огляду потерпілої встановлено попередній діагноз - забій м'яких тканин живота, після цього їй було  надано первинну медичну допомогу. 

 

Як відомо, раніше Айдер Муждабаєв з посиланням на учасників "блокади Криму" повідомив, що на адмінкордоні з Кримом під час виконання своїх професійних обов'язків спецназівці побили кореспондента ATR Гульсум Халілову.

За повідомленням активістів з місця подій на Херсонщині, травми під час сутичок з силовиками отримали 6 чи 7 осіб.

У свою чергу Ківа заявив, що  під час сутичок  активісти напали на силовиків та завдали їм тілесних ушкоджень, а "усі заяви про побиття протестуючих - повна провокація і брехня, підтвердження найближчим часом ви почуєте від самих протестуючих". 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування