Міненерго: Одну з чотирьох опор ЛЕП можна відновити протягом доби

Неділя, 22 листопада 2015, 11:50

За умови безперешкодного та безпечного доступу ремонтного персоналу роботу однієї з чотирьох ЛЕП, пошкоджених  внаслідок вибухів у Херсонській обалсті, може бути відновлено протягом доби.

Про це 22 листопада заявив глава Міненерговугілля Володимир Демчишин за підсумками роботи кризового штабу з упередження наслідків аварії для об'єднаної енергосистеми України.

"Відповідне доручення прем'єр-міністр України надав ще 20 листопада", - йдеться у повідомленні.  

"Станом на 22 листопада внаслідок пошкоджень ліній та підстанцій енергосистема вимушено зупинила постачання електрики до двох районів Херсонської області, АР Крим, також виникла небезпека для постачання 40% споживачів Херсонської та Миколаївської областей", - зазначили в Міненерго.

Наразі проводиться аналіз пошкодження інших ліній. Ремонтні бригади розпочали роботу на перших двох лініях, проведені роботи з заземлення, щоб убезпечити людей.

Внаслідок аварії диспетчери НЕК Укренерго змушені були змінити завантаження українських електростанцій, зменшити навантаження на атомні станції, та додатково завантажити ТЕС, а відтак збільшити спалювання дефіцитного вугілля.

Як відомо, вранці 20 листопада внаслідок підривів були пошкоджені ЛЕП 330 кВ "Мелітополь-Джанкой" і ЛЕП 220 кВ "Каховка-Титан".

Вибух на опорі ЛЕП вже відбувався на початку жовтня. Тоді подача електрики в Крим не припинялася. В ніч  на 17 листопада в районі пункту пропуску Чонгар в Херсонській області дві опори ЛЕП, якою електроенергія поставляється в окупований було підірвано повторно.

В анексованому Росією Криму введено режим НС, у всіх населених пунктах Криму введені графіки тимчасових відключень електрики і подачі води. 

У Херсонській ОДА повідомили, що енергопостачання прикордонних районів Херсонської області відбувається за резервними схемами, енергопостачання Криму припинено.

За даними НЕК "Укренерго", компанія веде переговори з учасниками енергетичної блокади Криму про можливість проведення ремонтних робіт.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування