"Прокуратура" Криму порушила справу за збитки через перебої з електрикою

Неділя, 22 листопада 2015, 12:34

"Прокуратура" Криму порушила кримінальну справу за фактом заподіяння збитків внаслідок припинення постачання електроенергії з території України.

Про це 22 листопада у Facebook заявила "прокурор" Криму Наталія Поклонська.

"22 листопада  о 00:22 (мск) була повністю припинена поставка електроенергії з території України до Республіку Крим в результаті підриву ще двох опор високовольтних ліній в Херсонській області (Україна), які постачають електроенергією республіку...  Прокуратура Республіки Крим порушила кримінальну справу за фактом заподіяння збитків республіці. Усі винні будуть притягнуті до відповідальності. Ми фіксуємо усі дії по відношенню до кримчан, які завдають шкоди", - зазначила Поклонська.

Вона додала, що припинення поставок електроенергії з території України не вплинуло на роботу транспортної системи Криму: "Міжнародний аеропорт "Сімферополь" і Керченська поромна переправа продовжують свою роботу в штатному режимі без збоїв". 

Разом з тим у "Міністерстві палива та енергетики Криму" заявили, що Крим може самостійно забезпечити себе електроенергією на 20-30%, повідомляє Інтерфакс

"Максимум ранкового споживання електроенергії у Кримському федеральному окрузі становить 800 МВт, з яких власна генерація - близько 300 МВт без урахування альтернативних джерел енергії. Усі енергетичні об'єкти Криму - мобільні газотурбінні електростанції, "Кримтеплоелектроцентраль", - перебувають у роботі", - повідомили у відомстві. 

Разом з тим "міністр житлово-комунального господарства" Криму Олександр Жданов заявив, що у Криму відключено теплопостачання в денний час для економії електроенергії після введення режиму НС на півострові. 

"На вулиці температура +18 градусів. Щоб споживачам дати якомога більше електропостачання в денний час, всі джерела теплопостачання, всі котельні відключені", - заявив Жданов. 

Він додав, що котельні, від роботи яких залежать соціально-важливі об'єкти (школи, дитсадки, лікарні), вночі працюватимуть. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News