Яценюк доручив негайно почати ремонт ЛЕП у Херсонській області

Понеділок, 23 листопада 2015, 13:23

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив негайно розпочати ремонт підірваних опор ліній електропередач у Херсонській області, якими постачалася електроенергія в Крим.

Про це він заявив на позачерговому засіданні Кабміну у понеділок.

"З метою відновлення енергопостачання у Херсонській області і забезпечення енергобезпеки країни невідкладно прошу по тих лініях, де ми можемо провести ремонт, почати ремонтні роботи", – сказав він.

З посиланням на фахівців Яценюк додав, що на виконання таких робіт на об'єктах, до яких є безпечний доступ, необхідно 72 години.

Перед тим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що наразі ремонтувати можна лише одну ділянку – "Каховка – Титан".

"Щодо інших ми наполягаємо, що поки на них роботи проводити не можна, поки ми не проведемо санацію цих ліній з точки зору потенційних загроз додаткових вибухів і диверсійних атак. Про те, що такі атаки можливі й плануються, незалежно від точки зору Меджлісу і кримських татар, правоохоронців, ми володіємо інформацією", – сказав він.

Також Яценюк заявив, що попросить президента винести на порядок денний РНБО питання про формат стосунків з Кримом та ті заходи, які слід зробити як для повернення Криму.

Як відомо, увечері 21 листопада у всіх населених пунктах Криму пропала електрика. За версією силовиків, причиною став підрив у Чаплинці на Херсонщині електроопор, по яких на півострів ішла електроенергія.

"Укренерго" заявило, що падіння електроопор призвело до аварійного розвантаження двох АЕС.

Поліція відкрила чотири кримінальних провадження за фактом інцидентів близько опор ліній електропередач поблизу Чаплинки в Херсонській області, у тому числі одне – за фактом ушкодження електроопор.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування