Жителям Криму радять терпіти до запуску "енергомосту" із РФ

Понеділок, 23 листопада 2015, 14:00

Окупаційна "влада" Криму вважає, що проблеми з забезпеченням півострова електроенергією можуть тривати до 22 грудня, коли очікується запуск першої лінії енергомосту через Керченську протоку.

Про це заявив так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов на нараді в маріонетковому "Совміні" у понеділок, повідомляє РИА Крым.

"Ми вважаємо, що потрібно готуватися до найгіршого варіанта, до того, що цей період триватиме, щонайменше, до моменту, поки буде прокладена перша лінія енергомосту через Керченську протоку, тобто до 22 грудня", - сказав Аксьонов.

"Це не на 100%, урядом вживаються всі кроки, щоб подати електроенергію у встановленому порядку. Але хочеш миру – готуйся до війни. Швидше за все, цей період затягнеться", - додав він.

Аксьонов запевнив, що запасів продовольства й палива на півострові достатньо для повного забезпечення потреб Криму, транспортна схема постачання продовольства, лікарських препаратів, товарів першої необхідності працює в повному обсязі.

"Нами вживаються заходи, щоб мобілізувати всі джерела генерації, готується схема підключення тих сіл, де не було світла, за допомогою мобільних дизель-генераторних установок, штаб сформовано і працює в Раді міністрів цілодобово. Щоночі буде чергувати один із віце-прем'єрів, цей графік уже складено", - заявив Аксьонов.

Він пообіцяв, що уряд Росії перекине на півострів усі наявні джерела харчування: "Усі резерви, які є сьогодні в Російській Федерації, будуть спрямовані нам сюди, причому в найкоротший термін".

Аксьонов доручив забезпечити зв'язок у всіх регіонах півострова, навіть там, де немає світла, забезпечити кожну вишку, відповідальну за зв'язок і інтернет, мобільними дизель-генераторами, а також забезпечити школи резервними джерелами живлення.

"Гроші на рахунках в уряду є для вирішення (щодо) закупівель палива й усього іншого. Усі процедури в терміновому порядку будуть знесено, жодних конкурсних процедур ніде не буде. Ми тут беремо всю відповідальність на себе", - заявив він.

Раніше російська влада заявляла, що енергоміст до Криму буде збудовано до 2020 року, а першу чергу відповідних об’єктів завершать до 25 грудня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування