Демчишин на прес-конференції назвав журналіста "особливо обдарованим"

Понеділок, 23 листопада 2015, 15:10

Міністр енергетики Володимир Демчишин обурився через запитання журналістів про те, що він нібито навмисне зменшив потужність двох українських АЕС.

Так, під час брифінгу у кризовому центрі, журналіст поставив Демчишину наступне питання:

"Після того, як впала електроопора, аварійно знизилась потужність українських АЕС: Південноукраїнської та Запорізької. Експерти кажуть, що ви навмисне знизили потужність, щоб не припинити закуповувати енергію у ДТЕК Ахметова".

Це помітно обурило Демчишина.

"Ще раз для особливо обдарованих пояснюю", - почав свою відповідь Демчишин.

Він заявив, що протягом короткого періоду жодним чином атомну енергетику регулювати не можна.

Міністр повідомив, що після того, як впала електроопора, були увімкнені 2 блоки на Дністровській ГАЕС, щоб збільшити споживання енергії на території України.

"Ці два блоки збалансували систему", - сказав він.

"Пішов перетік електроенергії на території Білорусі та РФ. Це робота технологічної системи. Після цього ми почали вводити додаткові заходи: зменшення навантаження теплової генерації. Тут співпали декілька факторів: ніч – коли споживання менше і сприятливі температурні режими", - сказав міністр.

Тому, за його словами, було прийнято рішення знизити навантаження атомної станції. Це відбувалося у кілька підходів.

"Саме ДТЕКівські станції залишились в робочому режимі. Тому що більшість в нічний період працюють з мінімальним складом обладнання, за правилами оптового ринку, зменшити навантаження менше ніж 2 блоки – не відповідає цим правилам. Тому Укренерго слідував правилам оптового ринку", - сказав Демчишин. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування