США закликають активізувати боротьбу з ІДІЛ

Вівторок, 24 листопада 2015, 05:12

Сполучені Штати закликали країни міжнародної коаліції, яка протистоїть терористичній організації "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, підвищити удари по ІДІЛ та забезпечити умови для її повного знищення.

З відповідною заявою виступив у понеділок перед послами країн коаліції віце-президент США Джозеф Байден, передає Укрінформ.

"Віце-президент закликав коаліцію збільшити свої зусилля в боротьбі з ІДІЛ, у тому числі, посилити авіаудари по об'єктах "Ісламської держави" в Іраку і Сирії", - йдеться в офіційному повідомленні Білого дому.

Мова також йде про "надання допомоги сусіднім із Сирією країнам у захиститі їхніх кордонів, розширенняі співробітництва щодо обміну інформацією та розвідувальними даними в процесі боротьби з іноземними бойовиками та запобігання новим атакам".

Крім того, Байден наголосив на необхідності допомоги іракському уряду в професійній підготовці національної армії і поліції, а також виділення додаткових коштів для збільшення гуманітарної допомоги народам Сирії та Іраку.

Віце-президент США також висловив щирі співчуття рідним і близьким людей, які були поранені або загинули в результаті недавніх терористичних нападів ІДІЛ та подякував членам коаліції за незмінну прихильність до боротьби.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News