Ще дві бомби вибухнули на Синаї – 3 загиблих, 12 поранених

Вівторок, 24 листопада 2015, 08:41

Дві бомби вибухнули на півночі Синаю в місті Ель-Аріш – загинули три людини: двоє суддів і поліцейський, ще 12 осіб отримали поранення.

Вибух стався за межами готелю, у якому розміщувалися члени виборчої комісії у вівторок, наступного дня після другого туру виборів до парламенту Єгипту, повідомляє "Reuters" із посиланням на єгипетське державне телебачення.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, пише ZN.ua.

Електронне видання ThemaNews повідомляє, що принаймні одна бомба була в автомобілі.

Єгипетська філія терористичної організації "Ісламська держава" здійснив серію подібних нападів у регіоні в рамках спроб скинення уряду в Каїрі, нагадує Khaleej Times.

Видання з посиланням на джерела у службах безпеки повідомляє, що після того, як біля готелю вибухнув замінований автомобіль, із затримкою на 10 хвилин прогримів другий вибух – на розташованій неподалік площі.

До місця події стягаються автомобілі швидкої допомоги, військові й поліція.

AhramOnline повідомляє про два напади в Ель-Аріші 23 листопада. Спочатку патрульна машина підірвалася на саморобному вибуховому пристрої, одного поліцейського було вбито, ще двох стажерів поранено. Потім жертвами вибуху стали жінка й дитина: вони разом із в'ючним віслюком проходили повз, коли вибухнула бомба, ціллю якої були поліцейські й військові.

Одночасно стало відомо про вибух на пропускному пункті в єгипетському місті Рафах, на кордоні з сектором Газа. І в цьому випадку бомба була закладена в автомобілі. Двох військових було вбито, ще двоє отримали поранення, передає StarAfrica.

4 листопада в Ель-Аріші вибухнув ще один замінований автомобіль у будівлі поліції. За попередніми даними, жертвами вибуху стали не менше шести людей, ще десять отримали поранення.

Голосування, яке мало визначити, хто займе 596 місць у парламенті, проходило на тлі зростання насильства й тероризму в країні.

Телеканал Al Arabiya указує на численні свідчення про підкупи й інші порушення під час виборів у Єгипті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування