Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ вимагають припинити авіасполучення з Туреччиною

Вівторок, 24 листопада 2015, 12:59

Віце-спікер Держдуми Росії Микола Левічев просить негайно припинити авіасполучення між Росією й Туреччиною, поки не будуть усунуті можливі терористичні загрози в турецьких аеропортах.

Він направив до "Росавіації" відповідний запит, повідомляє РБК.

"В умовах, коли світове співтовариство починає повноцінну боротьбу з тероризмом, розсадником якого стали зайняті ІДІЛ території Сирії, Туреччина проявляє солідарність із терористами й збиває наш літак над територією Сирії", - заявив він.

"Цей акт агресії спів ставний із атакою на інший російський літак у небі над Синаєм. Зараз, коли очевидний зв'язок Анкари з ІДІЛ, нам необхідно мінімізувати загрозу для наших громадян у Туреччині. Для цього доцільно припинити авіасполучення з цією країною, евакуювати росіян, які перебувають там", - вважає член міжнародного комітету Держдуми, віце-спікер Думи від "Справедливой России" Левічев.

За його словами, варто замислитися і про негайне відкликання російського посла з Анкари для консультацій до Москви.​

У запиті депутата говориться, що турецький авіаперевізник "Turkish Airlines" здійснює рейси зі Стамбула й інших турецьких міст у низку населених пунктів, розташованих у зоні підвищеної терористичної небезпеки. Із цих турецьких аеропортів вирушають літаки в різні російські міста.

На думку Левічева, є високим ризик проникнення бойовиків у турецькі аеропорти, що може призвести до підвищення терористичної загрози для російських літаків.

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашніков (КПРФ) сказав, що повітряний простір Туреччини порушується регулярно через особливості розташування країн Близького Сходу.

Тому, як стверджує він, Туреччина усвідомлено пішла на загострення.

"Туреччина постачає терористам [супротивникам президента Асада] зброю й боєприпаси й вороже ставиться до тих, хто підтримує урядові сили", - заявив Калашніков.

А голова комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов (КПРФ) упевнений, що російський літак не залітав у повітряний простір Туреччини.

На його думку, турецькій стороні не варто було застосовувати зброю, а треба було посадити літак і розібратися. "І добре було б поділитися повітряним простором, ми ж захищаємо і їхні інтереси", - заявив він.

Російський винищувач Су-24 упав у Сирії біля кордону з Туреччиною, його збили турецькі військові. За заявами турецької сторони, літак порушив їхній повітряний простір і не відреагував на попередження. У Міноборони РФ заперечують вторгнення у повітряний простір Туреччини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...