Кримські татари готові до нових репресій і потерпіти без світла - Джемілєв

Вівторок, 24 листопада 2015, 14:26

Кримські татари готові до подальших репресій з боку російської влади у зв’язку з енергетичною блокадою Криму.

Про це заявив один із лідерів кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Мустафа Джемілєв у вівторок на прес-конференції, повідомляє партія БПП "Солідарність".

"Що стосується репресій проти кримських татар, то я не знаю, що ще вони можуть зробити нам. Зараз росіяни думають про те, щоб скасувати вищий представницький орган кримських татар – Меджліс і національний з’їзд Курултай. Назвати нас екстремістськими, терористичними організаціями", - сказав він.

"Якщо вони цю постанову приймуть, то відповідно почнуться масові репресії проти членів Меджлісу всіх рівнів. Люди до цього готові, війна є війна", - заявив Джемілєв.

Раніше в інтерв’ю DW він також не виключав посилення тиску на кримських татар після підриву електроопор, через що Крим потерпає від нестачі світла.

"Війна є війна, ми не виключаємо нічого. Якщо так розмірковувати, то може нам не варто проводити антитерористичну операцію, бо там люди гинуть, стріляють? Але захоплена наша територія. Треба вживати заходів для її звільнення. І тут можуть бути якісь побічні ефекти", - сказав Джемілєв тоді.

На запитання, чи кримські татари на півострові готові жити без світла, він сказав: "Після його вимкнення у мене було кілька десятків телефонних дзвінків. Мабуть, вони не на 100% відображають точку зору всіх жителів, але однозначно всі говорили про те, що солідарні, що готові перетерпіти, що нарешті Україна почала щось робити для захисту своїх громадян".

Водночас, Джемілєв вважає, що "народ повинен вимагати від окупантів, щоб вони поводили себе адекватно".

"На території Криму виробляється близько 350 мегават електроенергії, цього цілком достатньо, щоб забезпечити жителів електроенергією. Але окупанти діють по-своєму: вони, в першу чергу, забезпечують електроенергією свої військові бази, ФСБ, усі каральні служби. А зараз вони встановили графік - постачають електроенергію по дві години на кожен район", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування